Uitvaartbegeleiders

Uitvaartbegeleiding
De Medemblikker Begrafenis- en Crematievereniging werkt al jaren samen met vaste uitvaartbegeleider: Carla Basjes, Linda Witjes en Mariska Smit.

Carla Basjes
Carla Basjes werkt sinds 2006 als uitvaartbegeleidster. “Ik heb al met veel families ‘meegelopen’ in de dagen na een overlijden op weg naar de dag van de uitvaart. Nog steeds vind ik het een voorrecht om, op zo’n intens keerpunt in iemands leven, naast een familie te mogen staan en hen te begeleiden in de kwetsbare dagen na een overlijden. Van de families krijg ik te horen dat ze mij rustig en betrokken vinden, dat ik ze steun bied en ze dichtbij henzelf laat zijn. Ook vinden ze het prettig dat ik mogelijkheden aanbied waar ze zelf niet aan gedacht hebben. Dat geeft mijn motto “Wat is er hier en nu nodig” inhoud en zo wil ik er voor u zijn.” Meer informatie vindt u op www.carlabasjes.nl.

Linda Witjes
In 2014 besloot ik mijn werkzame leven meer inhoud te geven en begon ben ik begonnen als uitvaartleidster. Inmiddels werk ik met veel voldoening en tevredenheid bij de verenigingen Grootebroek, Hoogkarspel en Wervershoof. “Ik voel mij bevoorrecht dat ik mensen bij mag staan op zo’n moeilijk en belangrijk punt in hun leven. Daarbij probeer ik hen zoveel mogelijk vrij te laten in hun beslissingen en handelen. Ik ben aanwezig, maar zeker niet op de voorgrond. Een afscheid is en blijft voor mij een zaak van de nabestaanden; ik begeleid alleen en zorg zo ongemerkt mogelijk, maar met warmte en aandacht, dat alles verloopt zoals de familie dat wenst. Dat te mogen doen maakt mij een gelukkig mens.”

Mariska Smit
Mijn naam is Mariska Smit, sinds een paar jaar werkzaam als uitvaartbegeleidster. Heel dankbaar ben ik dat families zich in een kwetsbare periode van hun leven mij toelaten om zo met elkaar stap voor stap te gaan kijken hoe we de invulling van de uitvaart zullen vorm geven. Dit is mogelijk op vele manieren hierin zal ik de familie begeleiden, adviseren en naast ze staan Het fijn als we samen de begin periode van de rouwverwerking op een zo goed mogelijke manier inzetten, en de familie na de deze week met een goed gevoel verder kan en daar doen we ons best voor.