Uitvaartbegeleiders

Uitvaartbegeleiding
De Medemblikker Begrafenis- en Crematievereniging werkt met een vaste uitvaartbegeleidster Mariska Smit. Haar vervanger is Linda Witjes.

Afscheid
Per 1 december 2020 heeft onze vereniging afscheid genomen van Carla Basjes als uitvaartbegeleidster. Carla is lange tijd onze vaste begeleidster geweest en heeft veel betekend voor de vereniging en haar leden. Zij gaf aan altijd met veel plezier voor de vereniging in Medemblik werkzaam te zijn geweest. Haar werk voor de begrafenisvereniging in Andijk en haar wens om het wat rustiger aan te doen zijn voor haar de redenen om afscheid van te nemen van onze vereniging. Het bestuur vindt het besluit, hoe begrijpelijk dan ook, zeer jammer. Wij zullen met plezier en warme gevoelens terugdenken aan onze samenwerking met Carla.

Mariska Smit, al enige tijd vervangster voor Carla, hebben wij bereid gevonden de functie van 1e uitvaartbegeleidster op zich te nemen. Haar vervangster wordt Linda Witjes. Wij wensen Mariska en Linda veel succes bij de vereniging en gaan uit van een goede samenwerking.

Mariska Smit
Mijn naam is Mariska Smit, sinds een paar jaar werkzaam als uitvaartbegeleidster. Heel dankbaar ben ik dat families zich in een kwetsbare periode van hun leven mij toelaten om zo met elkaar stap voor stap te gaan kijken hoe we de invulling van de uitvaart zullen vorm geven. Dit is mogelijk op vele manieren hierin zal ik de familie begeleiden, adviseren en naast ze staan Het fijn als we samen de begin periode van de rouwverwerking op een zo goed mogelijke manier inzetten, en de familie na de deze week met een goed gevoel verder kan en daar doen we ons best voor.

Linda Witjes
In 2014 besloot ik mijn werkzame leven meer inhoud te geven en begon ben ik begonnen als uitvaartleidster. Inmiddels werk ik met veel voldoening en tevredenheid bij de verenigingen Grootebroek, Hoogkarspel en Wervershoof. “Ik voel mij bevoorrecht dat ik mensen bij mag staan op zo’n moeilijk en belangrijk punt in hun leven. Daarbij probeer ik hen zoveel mogelijk vrij te laten in hun beslissingen en handelen. Ik ben aanwezig, maar zeker niet op de voorgrond. Een afscheid is en blijft voor mij een zaak van de nabestaanden; ik begeleid alleen en zorg zo ongemerkt mogelijk, maar met warmte en aandacht, dat alles verloopt zoals de familie dat wenst. Dat te mogen doen maakt mij een gelukkig mens.”